Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos almáslepény diétásan recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg zabpehelyliszt
3/4 cs. sütőpor
10 dkg 25-30 %-os zsírtartalmú margarin
1 tojás
folyékony édesítő ízlés szerint

5 dkg reszelnivaló sajt
olaj a sütőedény kikenéséhez

Töltelék:

60-80 dkg alma /lehet héjasan hagyni/
1/2 dl bor/vagy víz
ízlés szerint: édesítő,fahéj,szegfűszeg /őrölt/,gyömbérpor
3-4 dkg margarin

Tészta tetejére 5 dkg sajt reszelve

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, belegyúrom az 5 dkg sajtot is.
Félreteszem pihenni.

A megmosott almát kimagozom /nem fontos megtisztítani/kisebb kockákra vágom.
Egy edénybe beleteszem a margarint,az almát,megszórom a fűszerekkel,édesítővel,aláöntöm a bort/vizet,és kissé megpárolom.

A tésztát kerekre nyújtom úgy,hogy jócskán lelógjon körben a sütőedény oldalán.
Kiolajozott 22 cm-es formába teszem a tésztát,ráöntöm a megpárolt almát /nem kell hűteni/.
Körben ráhajtogatom az almára a lelógó tésztát,majd megkenem tojással,vagy olajjal a tetejét.
A másik 5 dkg sajtot rászórom a tetejére,és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30-35 percet sütöm.

Tanácsok:
Eléggé bizarr összeállításnak tűnik,de meglepően finom íz hatás alakul ki.

Ha valaki szereti,a tetejét tejföllel vagy joghurttal meg lehet locsolni. Én nem tettem rá,így is finom volt.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csavart sajtos2 » Sajtos táskák » 2Sajtos hagymaleves » Spenótos sajtos nokedli
» Sajtos brokkoli » Tejfölös sajtos mártás » Sajtos Virsli baconben » Finom sajtos
» Kakaós-krémsajtos felfújt » Almás-sajtos körtesaláta » Sajtos csirkecomb » Sajtos gubácska
» Sajtos kifli-nagyon finom » Sajtos lapocska » Sajtos kréker » Füstölt sajtos sztrapacska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.