| Sajtos almáslepény diétásan receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 10 dkg zabpehelyliszt 3/4 cs. sütőpor 10 dkg 25-30 %-os zsírtartalmú margarin 1 tojás folyékony édesítő ízlés szerint só 5 dkg reszelnivaló sajt olaj a sütőedény kikenéséhez Töltelék: 60-80 dkg alma /lehet héjasan hagyni/ 1/2 dl bor/vagy víz ízlés szerint: édesítő,fahéj,szegfűszeg /őrölt/,gyömbérpor 3-4 dkg margarin Tészta tetejére 5 dkg sajt reszelve Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, belegyúrom az 5 dkg sajtot is. Félreteszem pihenni. A megmosott almát kimagozom /nem fontos megtisztítani/kisebb kockákra vágom. Egy edénybe beleteszem a margarint,az almát,megszórom a fűszerekkel,édesítővel,aláöntöm a bort/vizet,és kissé megpárolom. A tésztát kerekre nyújtom úgy,hogy jócskán lelógjon körben a sütőedény oldalán. Kiolajozott 22 cm-es formába teszem a tésztát,ráöntöm a megpárolt almát /nem kell hűteni/. Körben ráhajtogatom az almára a lelógó tésztát,majd megkenem tojással,vagy olajjal a tetejét. A másik 5 dkg sajtot rászórom a tetejére,és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30-35 percet sütöm. Tanácsok: Eléggé bizarr összeállításnak tűnik,de meglepően finom íz hatás alakul ki. Ha valaki szereti,a tetejét tejföllel vagy joghurttal meg lehet locsolni. Én nem tettem rá,így is finom volt. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |