| Russischer Zupfkuchen receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: - 300g liszt - 150 g cukor - 150 g vaj / margarin - 1 tojás - 1 vaníliás cukor - 2 csapott kiskanál sütőpor - 30 g kakaópor Töltelék: - 500g túró - 200g cukor - 200g vaj - 1 vaníliás cukor - csomag vaníliás pudingpor - 3 tojás Elkészítés: A tészta száraz hozzávalóit egy kézi habvberő segítségével simára keverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojással összegyúrjuk . Fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez a vajat mikróban megolvasztjuk, ne legyen túl forró, amikor a krémhez adjuk. A cukrot, tojásokat, pudingport,túrót összekeverjük, majd a végén a langyosra hűlt vajat is. Egy tortaformát, vagy egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta feléből kibéleljük az alját, a maradék tésztát szintén megfelezzük, majd a tepsi oldalán kb. 2-3 cm -es peremet nyomkodunk belőle. ( Hamar megvan, jól ragad.)Beleöntjük a tölteléket, majd a maradék tésztából kis foltokat rakunk a tetejére. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Tanácsok: Ha tortaforma, akkor lehet egy kicsit több időt számolni a sütésre, én egy 26x 30-as tepsiben sütöttem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Krilion Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |