| Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: A palacsintatésztához: 25 dkg liszt 3 tojás 4 dl tej 1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda olaj a sütéshez A töltelékhez: 3 darab körte 1 zacskó vaníliás cukor 5 dkg vaj 3 evőkanál cukor 5 cl rum 1 dl tej 1 evőkanál keményítő Az öntethez: 5 dkg vaj 2 evőkanál cukor 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 3 dl tej Elkészítés: A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és hagyományos módon kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez a körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felkockázzuk, a vaníliás cukorral kevés vízben fedő alatt félpuhára pároljuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, megkaramellizáljuk rajta a cukrot. Mikor barnul, óvatosan felöntjük a rummal, a tejjel, és megvárjuk, hogy a cukor visszaolvadjon. Végül hozzákeverjük a keményítőt, kicsit besűrítjük. A körtét a rumos mártáshoz keverjük. A csokoládéöntethez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, majd felöntjük a tejjel. A szósz néhány perc alatt besűrűsödik. A rumos körtét a palacsintákba töltjük, feltekerjük vagy háromszögbe hajtjuk, és a tetejét meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |