| Rózsaszín Szörny (update 1) receptHozzávalók: Tészta: - 20 dkg zabpehely - 1 cs. vaniliás puding por - 5 dkg Delma light - 2,5-3 dl tej (1,5%-os) - folyékony édesitőszer - 1/2 cs.sütöpor - vanília aroma - reszelt citromhéj - ízlés szerint fahéj (ez Muffin egyik receptje alapján készült) Joghurtos réteg: - 4 dl joghurt - folyékony édesítő - cherry brandy aroma (Szilas zöld kupakos) - 2 ek zselatin - 1,5 dl víz Zselé: - 7 dl szénsavas ásványvíz - fél cs. Junior Bolero italpor (banán és eper ízű) - 1 cs. epres pudingpor - 1 cs. banános pudingpor - folyékony édesítő (Mirinda süti alapján) Elkészítés: A tésztához összekeverünk mindent, és egy sütőpapírral kibélelt kis tepsiben (kb. 30x20-as), 4-es fokozaton megsütjük. (kb. 20 perc). Közben elkészítjük a joghurtos réteget: joghurtot összekeverjük az aromával, édesítővel. A zselatin hideg vízben elkeverjük, kicsit felmelegítjük (ne forrjon), lehűtjük, hozzákeverjük a joghurthoz. (Én kicsit betettem a hűtőbe, hogy dermedjen, kb. 5-10 percig. Figyelni kell.) Ezt rákenjük a kihűlt tésztára, majd mehet be a hűtőbe pihenni egy kicsit. Zselé: Elkészítjük a Bolero italport: egy másfél literes ásványvízhez hozzákeverjük a csomag italport Ebből kimérünk 6 dl-t, és feltesszük forralni. 1 dl-ben pedig elkeverjük a 2 cs. pudingport. és az édesítőt. Amikor felforrt a Bolero-s ásványvíz hozzáadjuk a pudingos masszát, és 1-2 percig forraljuk. Langyosra hűtjük, majd rákenjük a joghurtos rétegre. Hűtőben jól lehűtjük. Tanácsok: Kép (és egy is kiegészítés) a naplómban. (201. hsz.) "Faltól falig" tepsi kell hozzá, hogy ne folyjon le a rózsaszín massza. Eredetileg "üdítően friss zabpehelyszelet" lett volna a neve, de amikor megláttam, akkor inkább egy rózsaszín szörnyre hasonlított :) Viszont dermedés után egész sütis lett :) És tényleg finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: rose78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |