| Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) receptZöldséges ételek Hozzávalók: Az alaphoz: 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.) 2 tojássárgája, 50 dkg rétesliszt, 1,5 dl szódavíz, só, a sütéshez olaj. A paprikamártáshoz: 40 dkg zöldpaprika, só, cukor, citromlé, olaj Elkészítés: A megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát. Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével. A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk. A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával. A masszába belemártjuk a zöldségeket. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |