Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós libacomb Márton napra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db libacomb
2 fej fokhagyma

bors
libazsír
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
víz

Elkészítés:
Este a combokat sózzuk, borsozzu, hűtőbe teszük letakarva. Másnap a fűszerezett libacombokat kiolvasztott bő libazsírba tesszük egy nagy serpenyőbe, és hozzáadunk 3-4 dl vizet. Letakarva félpuhára pároljuk, majd fedő nélkül forgatva készre sütjük. Kiveszük a combokat, leöntjük a zsír nagy részét, a serpenyőt készenlétbe helyezzük.

Köret hozzá:
Hagymás tört burgonya:
Megfőzzük negyedekbe vágva a megpucolt burgonyát, leöntjük róla a vizet és megtörjük. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát pedig áttörve adjuk hozzá. Egy pillanatig a tűzön hagyjuk, kihülés után összekeverjük a burgonyával és gombócokat formázunk belőle. A serpenyőben kevés zsíron átsütjük, míg a teteje szép piros lesz.

Lila káposztával tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magos ropogós » Rizsropogós » Ropogós zabpelyhes bomba » Sajtos ropogós
» Őzcomb gersliropogóssal » Burgonyás cukkinis ropogós » Tökropogós » Napraforgó 2
» Gombás libacomb » Gombaropogós » Ropogós sertésoldalas » Almás ropogós 2.
» Ropogós túrós rudacskák » Ropogós burgonya szeletek » Céklás ropogós » Metéltropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.