| Ropogós libacomb Márton napra receptHúsételek Hozzávalók: 4 db libacomb 2 fej fokhagyma só bors libazsír 1 kg burgonya 1 fej vöröshagyma víz Elkészítés: Este a combokat sózzuk, borsozzu, hűtőbe teszük letakarva. Másnap a fűszerezett libacombokat kiolvasztott bő libazsírba tesszük egy nagy serpenyőbe, és hozzáadunk 3-4 dl vizet. Letakarva félpuhára pároljuk, majd fedő nélkül forgatva készre sütjük. Kiveszük a combokat, leöntjük a zsír nagy részét, a serpenyőt készenlétbe helyezzük. Köret hozzá: Hagymás tört burgonya: Megfőzzük negyedekbe vágva a megpucolt burgonyát, leöntjük róla a vizet és megtörjük. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát pedig áttörve adjuk hozzá. Egy pillanatig a tűzön hagyjuk, kihülés után összekeverjük a burgonyával és gombócokat formázunk belőle. A serpenyőben kevés zsíron átsütjük, míg a teteje szép piros lesz. Lila káposztával tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |