| Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 250 gramm ricotta 1 citrom reszelt héja 1 csomag zöldspárga A szószhoz: 1 csomag fehérspárga 2 dl tejszín 5-6 apróra vágott mentalevél fél dl fehérbor 1 kis fej főzőhagyma só, fehérbors 3 dkg vaj Elkészítés: A zöldspárgát félig megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A ricottát kikeverjük a citromhéjjal, enyhén megsózzuk, majd a kiterített, vékonyra nyújtott leveles tésztára kenjük. Ráfektetjük az előkészített zöldspárgákat, és feltekerjük. Tetejét megkenjük egy kis tojásfehérjével és olajjal, majd 180 fokos sütőben halványpirosra sütjük. A szószhoz a hagymát felaprítjuk, majd a felolvasztott vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral és beletesszük a tisztított, felvágott fehérspárgát – a spárgasípokat félretesszük. Puhára pároljuk, majd pürésítjük, ezután öntjük fel a tejszínnel és adjuk hozzá a spárgasípokat. Együtt felfőzzük, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott mentával, a rétes mellé tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |