| Rántott borjú-, ill . sertésláb receptHúsételek Hozzávalók: 1 db borjúláb vagy 4 db sertésláb (köröm) Felforralt és kihűtött tej Finomliszt Zsemlemorzsa Olaj 1 kávéskanál fűszerkeverék 3 db tojás Só Elkészítés: A borjú- vagy sertéslábat sós vízben addig főzzük, míg a bőrös hús le nem válik a csontról, ekkor azt eltávolítjuk. Csak a láb végén a patakörmöt hagyjuk meg. A lefejtett (filézett) húst fél tenyérnyi darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Másnapig hűtőben pácoljuk, majd lecsepegtetjük, tiszta konyharuhával felitatjuk a nedvességet, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába hempergetve forró olajban fedő alatt szép aranybarnára sütjük. A sütésnél vigyázzunk, mert a bőr pattog és a forró olaj sérülést okozhat. Ezért ha a fedőt levesszük és a húst átfordítjuk a másik oldalára, pajzsként tartsuk magunk elé. A fűszerkeverékes tejet elkeverjük a maradék tojással, liszttel és vékony palacsintákat sütünk belőle. Erre tálaljuk a kisült hússzeleteket és tartármártással, rizs- vagy burgonyakörettel adjuk asztalra. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |