| Rakott krumpli - ahogy én készítem receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 kg krumpli - egy kis darab szalonna - 1 nagy fej hagyma - 2 szál paprikás kolbász - 1 pár virsli - 6 db tojás - 1 pohár 20%-os tejföl - 1 dl tejszín - só, bors, pirospaprika Elkészítés: A krumplit meghámozom, felkarikázom, sós vízben megfőzöm. A kolbászt, virslit felkarikázom. A tojásokat (5 db) szintén sós vízben megfőzöm, majd felkarikázom. A hagymát (fél)karikákra szelem és megpárolom olajon, meghintem paprikával. A szalonnát felcsíkozom (ha lehetne, ezt is karikáznám. :)). Egy tepsi alját kikenek olajjal, és elkezdem lerétegezni a hozzávalókat: krumpli, hagyma (szafttal együtt), tojás, kolbász, virsli, szalonna, krumpli. A tetejére egy tojásból, a tejfölből és a tejszínből készítek mártást, meghintem borssal és pirospaprikával, majd kb. 20-30 perc alatt készre sütöm. A paprikás kolbásztól és a hagymától isteni szaftja lesz. Tanácsok: Az adag 20 dkg-ra vonatkozik. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 360 kcal Szénhidráttartalom: 17,4 gramm Zsírtartalom: 25,7 gramm A receptet beküldte: Julcsi89 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |