Tutireceptek.hu fejléc

Rakott kelkáposzta sertéslapockával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
25 dkg rizs
75 dkg sertéslapocka
2 fej fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
3 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl

Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját kivágom, majd kettévágom és sós vízben megfőzőm. A rizst megpárolom, a húsból szokásos módon pörköltet készítek, amikor puha a hús ledarálom és visszateszem a szaftba. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először kelkáposzta leveleket rakok, sózom, erre jön a párolt rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére kelkáposzta kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a kelkáposzta tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli máshogy » Rakott krumpli másképpen » Sajttal rakott csirkemell » Sonkás rakott zöldbab
» Rakott zöldbab 1. » Töltött kelkáposzta » Virslis rakott cukkini » Rakott piskóta
» Tárkonyos rakott zöldbab » Rakott zsemle » Rakott zöldborsó » Sajtos rakott kenyér
» Rakott velő » Húsmentes rakott krumpli » Tina féle rakott krumpli » Rakott kel gombás rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.