| Rakott kelkáposzta sertéslapockával receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy fej kelkáposzta 25 dkg rizs 75 dkg sertéslapocka 2 fej fej vöröshagyma 1 ek. pirospaprika 3 ek. zsír só, bors 4-5 dl tejföl Elkészítés: A kelkáposzta torzsáját kivágom, majd kettévágom és sós vízben megfőzőm. A rizst megpárolom, a húsból szokásos módon pörköltet készítek, amikor puha a hús ledarálom és visszateszem a szaftba. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először kelkáposzta leveleket rakok, sózom, erre jön a párolt rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére kelkáposzta kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a kelkáposzta tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |