| Puncsos szelet, akár a cukrászdában receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához - 3 x fehér réteg (mennyiség rétegenként, tehát 12 tojás) 4 dbtojás 4 ev. kanálkristálycukor 4 ev. kanállangyos víz 4 ev. kanálrétesliszt 1 kv. kanálsütőpor Tésztához - 2 x rózsaszín réteg (mennyiség rétegenként, tehát 8 tojás) 4 dbtojás 4 ev. kanálkristálycukor 4 ev. kanállangyos víz 4 ev. kanálrétesliszt 1 kv. kanálsütőpor piros vagy rózsaszín ételfesték Puncs: 500 mlvíz 500 gkristálycukor 3 dbcitrom leve 2 kv. kanálpuncsaroma 1 dbnarancs leve Továbbá szükség lesz: Dr.Oetker puncs cukormáz sárgabarack lekvár Elkészítés: A cukrot a tojással habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, lisztet és a sütőport. A rózsaszín tésztánál a tojáshoz és a cukorhoz hozzáadjuk az ételfestéket, habbá verjük, és ezután kerül bele a többi hozzávaló. Mindegyik tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük (3 fehér és 2 rózsaszín réteg). Puncs: a hozzávalókat egy edénybe tesszük és összefőzzük. Puncsos máz: a használati utasítás szerint elkészítjük a puncsos mázt. Kezdhetjük a rétegezést: az alsó fehér tésztalapot lekvárral megkenjük, és erre tesszük rá a rózsaszín tésztalapot, a tetejét pedig a punccsal meglocsoljuk. A következő fehér tésztalapot ismét megkenjük lekvárral, és a lekváros felével lefelé rárakjuk a rózsaszín puncsos tésztalapra. Újabb réteg lekvár következik, majd erre tesszük rá a második rózsaszín tésztalapot. Ezt is meglocsoljuk a punccsal, és rátesszük az utolsó, lekvárral megkent fehér tésztalapot. A sütemény tetejére egy nehezékkel teli tepsit rakunk. Ez lehet akár dobozos tej, akár könyvek, valami, ami a rétegeket lelapítja. A süteményt tetején legalább 4 órát hagyjuk a nehezéket. Ezután a sütemény tetejét megkenjük a puncsos mázzal, és megvárjuk, míg megköt. Végül a süteményt felkockázzuk, és tálaljuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |