| Pudingos-almás leveles tésztában receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g leveles tészta 240 g babapiskóta (tallér vagy hosszúkás) 1.2 kg alma (reszelt) fahéj kis citromlé 3 ek cukor A pudinghoz 1.2 l tej 3 csomag vaníliás pudingpor 6 ek cukor 1 db tojás lekenni Elkészítés: A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra, a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen). A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral, citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk. A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A leveles tészta második részét is kisodorjuk, villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk, lekenjük a felvert tojással. Előremelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |