| Pudingos-almás, csokis tetejű krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (gáztepsi méretű adag): 1,5 kg alma 8 tojás 18 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál víz 1/2 csomag sütőpor 20 dkg finomliszt 1 evőkanál kakaó A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 5 dl tej 18 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg vaj A csokimázhoz: 2 tábla tortabevonó 2 evőkanál olaj Elkészítés: 1.) Az almát durvára reszeljük, kicsit kinyomkodjuk és egyenletesen egy nagy alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk. 2.) A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, elektromos habverővel max. fokozaton ez kb. 3-4 perc. Hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet. 3.) A lisztes keverékhez hozzáadjuk kemény habbá vert tojásfehérjéket. 4.) Kettéosztjuk a tésztát: az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük. 5.) Az almára először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá. Előmelegített sütőben közepes lángon (légkeverésnél 180 C fokon) kb. 25 percig sütjük. Amikor elkészült kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és egy másik tepsibe borítjuk. (összefogva - úgy, hogy az alma legyen fölül!) 6.) A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűvé főzzük. Ha kihűlt, jól kikeverjük, hogy ne legyen csomós. A szobameleg vajat kikeverjük, és hozzáadjuk a krémhez, majd az egészet az almás rétegre kenjük. 7.) Megvárjuk, amíg a krém megdermed, utána a csokis tortabevonóval bevonjuk. Tanácsok: Hideg helyre tesszük, és ha megdermedt a csokoládé, tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |