| Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve) receptKöretek Hozzávalók: -25 dkg kukoricadara -8 dkg vaj -2 hagyma -3 ek olivaolaj -só -frissen őrölt feketebors -szerecsendió -15 dkg mozzarella,- szeletekre vágva -3 ek vágott petrezselyemzöld -5 dkg frissen reszelt parmezán Elkészítés: Egy fazékban felforralok egy liter vizet egy tk sóval, beleszórom a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverem. Takarékra veszem a lángot és időnként megkeverve 45 percig főzöm. Belekeverek 3 deka vajat. Kb 1 centi vastagon rákenem egy munkafelületre és hagyom kihűlni. Kerek formákat szúrok ki belőle. A hagymát vékony karikákra vágom. Az olajat felhevítem és a hagymát abban üvegesre párolom, sóval, borssal, szerecsendióval erősen megfűszerezem. Egy felfújt formát kivajazok, majd elterítek benne néhány hagymakarikát, erre a polentaszeletek egy részét és vajforgácsokat. Mozzarella, petrezselyem és parmezán jön rá. Ezt a rétegzést addig csinálom, míg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejére parmezán kerül, amit vajforgácsokkal szórok meg. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm. Tanácsok: Polenta = Az olaszok puliszkája Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |