| Pizza igazi vékony tésztából receptPizzák Hozzávalók: 1 kg liszt 1 dl olaj 50 g élesztő cukor tej só langyos víz Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben és egy kávés kanál cukorral. A lisztet egy (kelesztő) tálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, sót, élesztőt és annyi vizet, hogy keményebb tésztát kapjunk, mint a nokedli (kb. 1 liter víz). Lefedjük a tálat és hagyjuk kb 1 órát állni. Ez után a kezünket megolajozzuk, mert a tészta ragadni fog, egy kicsit átgyúrjuk és belehelyezünk belőle egy kis adagot a kizsírozott és kilisztezett tepsibe. Pont a tepsi közepére és onnen olajos kézzel elkezdjük kinyújtani. Majd felhelyezzük a tetszőlegesen összeválogatott feltéteket és kisütjük. Jó étvágyat mindenkinek hozzá! Tanácsok: Ha meleg helyre helyezzük a tésztát kevesebb idő is elegendő a megkeléséhez. Jó nagy tálat válasszunk, mert igen nagyra fog megdagadni, de utánna, ha összegyúrjuk vissza össze fog esni. A tepsiben elég nehezen nyúlik ki, egy kis türelem és erő kell hozzá. Ügyeljünk arra, hogy jó olajos vagy zsíros legyen a kezünk, mert különben a tészta csak a kezünkre fog ragadni. Ebből az adagból 3 nagy tepsi pizzát lehet készíteni. Ha először nem sikerül olyan vékonyra a tészta, semmi baj nekem is sok pizzát kellett ahhoz csinálnom, hogy tökéletes legyen. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: nokedli17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |