| Pisztáciás tejberizs rózsaborssal ízesítve receptLevesek Hozzávalók: 2 rúd fahéj 4 szegfűszeg 1 teáskanál összetört rózsabors 3 egész kardamom (kibontva, összetörve) 1 rúd vanília kb. 10 dkg cukor - vagy ízlés szerint 20 dkg rizs 1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva) 1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva) 1 liter 1,5% tej Elkészítés: 1. A tejet felforraljuk, beletesszük a fűszereket és a cukrot (tetszés szerint), hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, majd a tüzet legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és szép lassan, néha megkeverve puhára főzzük. 2. Még melegen kiszedjük belőle az egész fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarudat, és a tejberizst poharakba töltjük. 3. A tetejét megszórjuk durvára vágott vagy összetört pisztáciával, és néhány szem rózsaborssal. 4. Tálalhatjuk melegen is, vagy hűtőszekrényben lehűtve. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |