| Pisztáciás citromhab receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg vaj 3 tojássárgája 1 dl friss citromlé 1 dl friss lime-lé 3 teáskanál édesítőszer 2 teáskanál reszelt citromhéj 4 tojásfehérje 1 teáskanál vanília-aroma 3 dl tejszín mentalevelek pisztácia és fél narancs a díszítéshez Elkészítés: A vajat lassú tűzön felolvasztjuk. Habverővel, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citrom és a lime frissen kifacsart levét, 2,5 teáskanál édesítőszert, és a reszelt citromhéjat. Alaposan felverjük, és hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket a maradék édesítőszerrel és a vanília-aromával habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt citromos masszához. A tejszínt habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a keverékbe. Poharakba adagoljuk és tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Narancsgerezdekkel, néhány mentalevéllel és natúr pisztáciával díszítve tálaljuk. Tanácsok: Nálunk nem mindig van mentalevél, így kihagyom és úgyis jó, tehát nem fontos beszerezni :) Amúgy is szépen néz ki a levelek nélkül is. A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |