| Gyümölcskrémes kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kisebb tepsi nagyságú, 1 cm vékony piskóta /3 tojasból/ 50 dkg eper vagy más gyümölcs 2 főzés nélkül készítendő vaníliás pudingpor 1 l tej 25 dkg túró 2 dl tejszín ízlés szerint 5-7 ek. cukor 1 cs. zselatinpor Elkészítés: A tejszínből cukor nélkül kemény habot verek, és hidegre teszem. A gyümölcsöt feldarabolom, és a felét félretéve a másik felét összeturmixolom. A pudingport a zacskón lévő előírás szerint, de csak 9 dl tejben elkészítem. A túrót áttöröm (legegyszerűbb mixelőrúddal), majd összekeverem a gyümölcspürével, a cukorral és a darabos gyümölccsel. A tejszínhabot, a pudingot és a gyümölcsös túrót lazán összekeverem. A zselatinra ráöntöm a maradék 1 dl tejet és a mikróban feloldom. Kicsit hagyom hűlni, és a krémhez keverem. Egy kisebb tepsit kibélelek folpack fóliával és beleöntöm a krémet, majd a tetejére nyomom a piskótalapot. Fóliával letakarom és legalább fél napra a hűtőbe teszem dermedni. Tálalás előtt egy tálcára borítom, lehúzom róla a fóliát, gyümölccsel , csokival és tejszínhabbal díszítem. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |