| Parmigiana receptZöldséges ételek Hozzávalók: -2 padlizsán -3 evőkanál olíva olaj -500-600g bolognai spagetti szósz* -friss bazsalikom -250g mozzarella sajt -40g reszelt parmezán sajt -30g zsemlemorzsa * boltban kapható félkész állapotban, de magunk is elkészíthetjük könnyedén. Elkészítés: 1. Melegítsd elő a grillt, vagy a sütőt 200-220C fokra. Vágd fel a megmosott padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre, majd kereszt alakban egyenként (nem túl mélyen) irdald be őket, így rövidebb idő alatt megsül. Helyezd a szeleteket egy tűzálló tálra és grillezd 2-3 percig, majd forgasd a padlizsánokat a másik oldalukra, hogy szintén 2-3 perc alatt azok is szép színt kapjanak. 2. Forrald fel egy edényben a bolognai szószt és add hozzá a frissen tépet bazsalikomot, durvára vágva, majd forrald össze. Ezalatt egy kiolajozott tepsiben helyezd el a grillezett szeletek felét, öntsd rá a szósz felét és tedd rá a felszeletelt mozzarella szintén arányos részét. Csinálj így két réteget, mintha csak rakott krumpli készülne a tepsiben...:o) 3. A végén keverd össze a reszelt parmezán sajtot a zsemlemorzsával, és szórd a "rakott" padlizsánok mártással bevont tetejére. A nagy mű máris készen áll arra, hogy egy utolsó látogatást tegyen a sütőben, aholis 15 perc alatt aranysárgára pirul. Friss bazsalikomlevéllel, vagy egyéb friss fűszerrel díszítheted. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |