| Paradicsomos rizottó velencei módra receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 40 dkg szárnyasmáj, 25 dkg gömbölyű szemű rizs, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg finomra reszelt parmezán sajt, 5 dl paradicsom ivólé, 4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin, 1 csokor friss vagy fél teáskanál szárított zsálya, só, őrölt bors, édesnemes pirospaprika Elkészítés: Lábosban megforrósítunk 1 evőkanál vajat vagy főzőmargarint. Üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a rizst, összepirítjuk, és felöntjük a paradicsom ivólével. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és kis lángon, időnként megkeverve, kb. 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A megtisztított, megmosott, megtörölt szárnyasmájat a maradék vajon vagy margarinon kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott friss zsályalevelet és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A reszelt parmezánt a paradicsomos rizsbe keverjük, és meghintjük pirospaprikával. A zsályás sült májat a paradicsomos-sajtos rizottóval körítve tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |