Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos rizottó velencei módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg szárnyasmáj,
25 dkg gömbölyű szemű rizs,
30 dkg mirelit zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt,
5 dl paradicsom ivólé,
4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
1 csokor friss vagy fél teáskanál szárított zsálya,
só,
őrölt bors,
édesnemes pirospaprika

Elkészítés:
Lábosban megforrósítunk 1 evőkanál vajat vagy főzőmargarint.
Üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a rizst, összepirítjuk, és felöntjük a paradicsom ivólével. Sóval, őrölt
borssal ízesítjük, és kis lángon, időnként megkeverve, kb. 15 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A megtisztított, megmosott,
megtörölt szárnyasmájat a maradék vajon vagy margarinon kb. 5 perc alatt
megsütjük.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott friss zsályalevelet és összepirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A reszelt parmezánt a paradicsomos rizsbe keverjük, és meghintjük pirospaprikával.
A zsályás sült májat a paradicsomos-sajtos rizottóval
körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fettuchini (magyar módra) » Paradicsomos marhahúsleves » Csirkemell Mérő módra » Rakott krumpli Ági módra
» Spagetti holland módra 2 » Marha Sztroganoff módra » Paradicsomos bárány » Szarvacska mexikói módra
» Kása-másképp pisti-módra » Nap és éj ÉNÉNÉN módra » Paradicsomos bab » Sajtos karfiol Ina módra
» Májas rizottó » Csirkés-zöldséges rizotto » Paradicsomos sajtos rizs » Paradicsomos babsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.