Tutireceptek.hu fejléc

Paprikaragu angol sült burgonyával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
5dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1/2kg zöldpaprika
1 doboz (15dkg) vagdalt hús
1 dl tejföl
1 teáskanál törött paprika
a körethez: olaj és burgonya

Elkészítés:
A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, kicsit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a villával összetört vagdalt húst és zsírjára sütjük. megszórjuk a paprikával, belekeverjük a tejfölt és átforrósítjuk a paprikaragut.
Tálalhatjuk héjában főtt vagy héjában sült burgonyával, burgonyapürével vagy angol sült burgonyával.
Angol sült burgonyához a tepsibe ujjnyi vastagon olajat öntünk, beleforgatjuk a lobogó sós vízben előfőzött, lecsepegtetett hosszában félbevágott burgonyákat és forró sütöben 20-30 percig sütjük.

Tanácsok:
(A kalóriatartalom köret nélkül értendő)

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 320 kcal

A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angolzeller csőben » Hamis marcipángolyók » Angol sütemény » Virsli roston, burgonyával
» Mángold krémleves » Angol marhahátszín szelet » Brokkoli sült burgonyával » Banángolyó
» Angol Crumble » Mangold felfújt » Galuska burgonyával. » Angol süti
» Angolos főzelékek » Angol Bisquit » Csirkemáj angolszalonnával » Vajbabfőzelék burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.