| Paprikaragu angol sült burgonyával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 5dkg füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1/2kg zöldpaprika 1 doboz (15dkg) vagdalt hús 1 dl tejföl 1 teáskanál törött paprika a körethez: olaj és burgonya Elkészítés: A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, kicsit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a villával összetört vagdalt húst és zsírjára sütjük. megszórjuk a paprikával, belekeverjük a tejfölt és átforrósítjuk a paprikaragut. Tálalhatjuk héjában főtt vagy héjában sült burgonyával, burgonyapürével vagy angol sült burgonyával. Angol sült burgonyához a tepsibe ujjnyi vastagon olajat öntünk, beleforgatjuk a lobogó sós vízben előfőzött, lecsepegtetett hosszában félbevágott burgonyákat és forró sütöben 20-30 percig sütjük. Tanácsok: (A kalóriatartalom köret nélkül értendő) Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 320 kcal A receptet beküldte: mandila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |