| Whiski-s cseresznye receptHozzávalók: kb. 4 db 2 dl-es üveghez: 1 kg cseresznye vagy meggy 1 kg befőzőcukor 2 vaníliarúd pépje 1 dl whiski Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárait eltávolítjuk, kimagozzuk. A gyümölcs felét alaposan összevagdaljuk.A cseresznyét megmossuk, szárait eltávolítjuk, kimagozzuk. A gyümölcs felét alaposan összevagdaljuk. Az apró és az egész cseresznyéket összekeverjük a cukorral, a vaníliapéppel, lefedjük, és 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, a forrástól számítva 4 percig főzzük. Belekeverjük a whiski-t, és azonnal forrón az üvegekbe töltjük. Lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |