Tutireceptek.hu fejléc

Omlós, szaftos sült oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg sertés oldalas
2-3 fürt koktélparadicsom
1 egész fej fokhagyma
só, frissen őrölt bors
kókuszzsír

Elkészítés:
Az oldalast egységes méretű részekre darabolom (nagyjából két csontonként érdemes elvágni) - és alaposan besózom.

Egy alkalmas méretű tepsit, kikenek zsírral és sorba belerakom a húsdarabokat. 3-4 gerezd fokhagymát lepréselek és beledörgölök a húsokba. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé teszem, végül némi borsot tekerek a húsokra, majd egy deci vizet öntök rá.

Alufóliával lefedem és 160 fokra előmelegített sütőben sütöm 2 óráig. Utána leveszem a fóliát, feltekerem a sütőt 200 fokra és további 10 percig pirítom.
A maradék zsírt tálkába teszem, később kenyérre remek szendvics alap lesz.

Tanácsok:
Pikáns lesz, ha víz helyett sört öntünk a hús alá; abban is finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós almatorta » Rozmaringos szaftos hús » Omlós fahéjas keksz » Szaftos bejgli
» Ropogós sertésoldalas » Disznóoldalas sörben sütve » Fűszeres sertésoldalas » Szaftos fasírozott
» Amerikai szaftos tarja » Omlós almás » Soproni sertésoldalas » Omlós csokiszelet
» Gyümölcsös omlós » Omlós puncs » Szilvaszószos marhaoldalas » Párolt-sült oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.