| Olcsó és egyszerű rakott karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: *2 fej karfiol *1 nagy tejföl *Zsemlyemorzsa ízlés szerint *reszelt sajt ízlés szerint *só, olaj, víz Elkészítés: 1. A Karfiolt megtisztítani, rózsáira szedni és forró vízben félig megfõzni. 2. A zsemlyemorzsát megpirítani kevés olajon. 3. A tejfölt egy tálban, kb 1dl vízzel higítva elkeverni, hogy könnyen lehessen önteni. 3.Egy jénai tálba beleszórni a pirított zs.morzsa felét, megöntözni kevés tejföllel. 4. Rárakni egy sorban a karfiol felét (a nagyobb karfiolrózsákat esetleg félbe lehet vágni). 5. Megsózni. 6. Megöntözni a maradék tejföl felével. 7. Megszórni a reszelt sajt 1/4-ével. 8. Még 1 sort rakni:zs.morzsa, karfiol, só, tejföl, maradék r.sajt 9.Elõmelegített 200 fokos sütõben, elõször lefedve 20 percig, majd a fedõ nelkül újabb 20 percig sütni. Jó étvágyat! Tanácsok: Nagyon finom egytálétel. Az egyik kedvencem. Kevés hozzávalóval gyorsan elkészül. Ráadásul olcsó is!!!! A mennyiségeket tetszés és ízlés szerint lehet növelni vagy csökkenteni. HA karfiolt félig (vagy csak épp hogy) megfõzzük, kihűtjük, bezacskózzuk, hónapokig eláll a mélyhűtõben. Aztán ha rakott karfiolt szeretnénk csinálni belõle, csak vegyük ki a mélyhűtõbõl, hagyjuk rendesen kiolvadni, lecsepegni és már használhatjuk is! :-) A receptet beküldte: spir13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |