| Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 12,5 dkg liszt 1 evőkanál sütőpor csipet só 5 dkg cukor 5 dkg hideg vaj 1 közepes narancs leve fél narancs reszelt héja egy nagy marék vörös áfonya Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200C-ra. Összekeverem a lisztet, a sütőport, sót, cukrot. Hozzáadom a kockákra vágott hideg vajat és kézzel összedolgozom, hogy morzsás állagú legyen. Ekkor belekeverem az áfonyát és reszelt narancshéjat, majd a narancs levét (annyi levet, hogy szilárd tészta állagú masszát kapjak). A masszából hat egyforma golyót formálok, amelyeket picit meglapítva egy kivajazott, kilisztezett sütőlapra helyezek. Kb. 12 perc alatt sül meg. 6 db lesz. Tanácsok: Ez a süti angolul a scones névre hallgat, aminek nincs igazából magyar megfelelője. Leginkább reggelire, vagy uzsonnára fogyasztják ezt az omlós, pogácsa szerű sütit, egy bögre tejeskávé, vagy tea társaságában. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |