| Narancsos felhő (Narancsos-csokis mousse süti) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg cukor 6 db tojás 1 dl olaj 5 dl narancslé 1 db narancs héja 3 dl tejszín só 1 db citrom 1/2 csomag sütőpor 15 dkg liszt 3,8 dkg zselatin 17 dkg étcsokoládé A díszítéshez: marcipán 3 dkg porzselatin 15 dkg cukor 3 dl narancslé Elkészítés: 1. Először elkészítjük a narancs mousse-t. 0,8 dkg zselatint hideg vízbe áztatunk, és 1,5 dl narancslével összeforraljuk. Amíg kihűl, habosra keverjük 1 tojássárgával és 4 dkg cukorral, valamint a reszelt narancshéjjal. Félretesszük.1 dl tejszínt és 1 tojásfehérjét külön- külön kemény habbá verünk. 2. Amikor minden hozzávaló kihűlt,kézzel vagy fakanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy egyneművé váljon. (Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!) Ezután hideg vízzel kiöblített, magasabb falú szilikonformába kanalazzuk, és kicsit megrázogatjuk, -ütögetjük, hogy a levegő távozzon belőle. Hűtőbe tesszük. 3. Ezt követi a csoki mousse elkészítése. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk 10 dkg cukorral, majd 2 dl tejszínt egy másik edényben szintén kemény habbá verünk. Ha langyosra hűlt a csoki, belekeverjük a tojások sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal, lassan a tejszínhabot és a tojásfehérjét is beleforgatjuk a csokiba. Az előző mousse tetejére kanalazzuk, és visszatesszük a hűtőbe 4 órára. 4. Közben elkészítjük a tésztát: 13 dkg cukrot 2 tojással habosra keverünk. Hozzáadjuk az 1 dl olajat, a sót, a 0,5 dl narancslevet, a reszelt citromot, a fél csomag sütőport és a 15 dkg lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, majd kizsírozott tepsiben 180 fokon 25 perc alatt kisütjük. 5. Amikor a piskótánk kihűlt, a kétféle mousse tetejére tesszük (még mindig a formában), a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki, és visszatesszük a hűtőbe. Fél óra múlva kivesszük a hűtőből, és kifordítjuk a tortából, úgy, hogy a mousse legyen felül. 6. Díszítésként mini szilikonformákba (félgömb alakú) is tölthetünk habot, majd egy-egy marcipángolyót tetszünk a közepébe. A dekorációhoz felmelegítünk 3 dkg porzselatint 15 dkg cukorral és 3 dl narancslével. Amikor kissé kihűlt, leöntjük a süteményünk tetejét, és szeletelésig visszatesszük a hűtőbe. Tanácsok: Igazán különleges desszert, ünnepi alkalmakra ajánlom, mert időigényes az elkészítése, de felejthetetlen. Ha felnőtteknek készül,akkor lehet tenni egy kis likőrt is a mousse rétegbe. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |