Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos felhő (Narancsos-csokis mousse süti) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg cukor
6 db tojás
1 dl olaj
5 dl narancslé
1 db narancs héja
3 dl tejszín

1 db citrom
1/2 csomag sütőpor
15 dkg liszt
3,8 dkg zselatin
17 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
marcipán
3 dkg porzselatin
15 dkg cukor
3 dl narancslé

Elkészítés:
1. Először elkészítjük a narancs mousse-t. 0,8 dkg zselatint hideg vízbe áztatunk, és 1,5 dl narancslével összeforraljuk. Amíg kihűl, habosra keverjük 1 tojássárgával és 4 dkg cukorral, valamint a reszelt narancshéjjal. Félretesszük.1 dl tejszínt és 1 tojásfehérjét külön- külön kemény habbá verünk.

2. Amikor minden hozzávaló kihűlt,kézzel vagy fakanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy egyneművé váljon. (Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!) Ezután hideg vízzel kiöblített, magasabb falú szilikonformába kanalazzuk, és kicsit megrázogatjuk, -ütögetjük, hogy a levegő távozzon belőle. Hűtőbe tesszük.

3. Ezt követi a csoki mousse elkészítése. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk 10 dkg cukorral, majd 2 dl tejszínt egy másik edényben szintén kemény habbá verünk. Ha langyosra hűlt a csoki, belekeverjük a tojások sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal, lassan a tejszínhabot és a tojásfehérjét is beleforgatjuk a csokiba. Az előző mousse tetejére kanalazzuk, és visszatesszük a hűtőbe 4 órára.

4. Közben elkészítjük a tésztát: 13 dkg cukrot 2 tojással habosra keverünk. Hozzáadjuk az 1 dl olajat, a sót, a 0,5 dl narancslevet, a reszelt citromot, a fél csomag sütőport és a 15 dkg lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, majd kizsírozott tepsiben 180 fokon 25 perc alatt kisütjük.

5. Amikor a piskótánk kihűlt, a kétféle mousse tetejére tesszük (még mindig a formában), a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki, és visszatesszük a hűtőbe. Fél óra múlva kivesszük a hűtőből, és kifordítjuk a tortából, úgy, hogy a mousse legyen felül.

6. Díszítésként mini szilikonformákba (félgömb alakú) is tölthetünk habot, majd egy-egy marcipángolyót tetszünk a közepébe. A dekorációhoz felmelegítünk 3 dkg porzselatint 15 dkg cukorral és 3 dl narancslével. Amikor kissé kihűlt, leöntjük a süteményünk tetejét, és szeletelésig visszatesszük a hűtőbe.

Tanácsok:
Igazán különleges desszert, ünnepi alkalmakra ajánlom, mert időigényes az elkészítése, de felejthetetlen.
Ha felnőtteknek készül,akkor lehet tenni egy kis likőrt is a mousse rétegbe.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos szelet. » Narancsos sajtkoktél » Narancsos flip » Narancsos Őzcomb
» Narancsos kávékrém » Narancsos mokka puncs » Gyömbéres-narancsos keksz » Narancsos túrós rétes
» Narancsos kocka » Narancsos-mákos muffin » Felhőtészta » Citromos-narancsos tea
» Narancsos cookie » Csokoládémousse » Mézes narancsos puncs » Mézes-narancsos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.