| Mustáros csirkemell almával és kelbimbóval receptHúsételek Hozzávalók: 2 db csirkemell filé (egész) 3 db alma 50 dkg kelbimbó 2 fej fokhagyma 2 tk dijoni mustár 2 ek olívaolaj 1 tk kakukkfű (csapott) 1 tk bazsalikom (csapott) fahéj ízlés szerint só ízlés szerint Elkészítés: A csirkemelleket vágjuk kisebb darabokra, kicsit ütögessük meg a klopfolóval. Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, olívaolajat, bazsalikomot, kakukkfüvet. Helyezzük egy tepsibe a csirkemelleket, sózzuk be őket, és kenjük be mindkét oldalukat a mustáros keverékkel. A csirkemellek mellé tegyük a félbevágott, kimagozott almákat. Szórjuk meg pici fahéjjal, egy kicsi fahéjat szórjunk a csirkemellekre is. Szedjük gerezdekre a fokhagymát, s héjastul helyezzük a tepsibe. Öntsünk a tepsibe kis vizet, és alufóliával lefedve süssük 170 fokon 50 percig, majd a fóliát leszedve süssük tovább 200 fokon pirulásig. A kelbimbót sós vízben főzzük meg. sütési hőfok: 170°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |