| Muffingalóca receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g búzaliszt 2 teáskanál Sütőpor 75 g porcukor 1 tasak Vanillincukor 1 narancs reszelt héja 125 g lágyvaj vagy margarin 3 közepes méretű tojás 50 g aprított mandula Máz: 2 evőkanál eperbefőtt/eperlekvár 1 evőkanál víz 2 evőkanál porcukor Kevés aprított mandula Elkészítés: A hozzávalókat kimérjük, a sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük, a sütőt előmelegítjük. Egy keverőedényben a lisztet és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, majd konyhai robotgép segítségével kb. 2 percig sima masszává keverjük. A masszát 2 teáskanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőformában. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Tanácsok: Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve) Sütés után a muffint még kg 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni. Az eperbefőttet egy szitán átpasszírozzuk. Némi vízzel és átszitált porcukorral összekeverjük, és kb. 5 percig főni hagyjuk. Egy ecset vagy kés segítségével a mázat a muffin tetejére kenjük, és aprított mandulával megszórjuk, majd hagyjuk a mázat száradni. Amennyiben nem áll a rendelkezésre eperbefőtt, úgy használhatunk más piros befőttet vagy zselét. A zselét nem kell a szűrőn átpasszírozni. Ha a máz megdermedne elegendő újramelegíteni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |