| Muffin alaprecept - sokféle gyümölcshöz receptSütemények, édességek Hozzávalók: száraz alapanyagok: fél pohárnyi búzaliszt fél pohárnyi teljes kiőrlésű liszt fél teáskanál sütőpor fél teáskanál szódabikarbóna egy csipetnyi só nedves alapanyagok: egy pohár natúr joghurt egy tojás 3 evőkanál étolaj fél pohár barnacukor egy pohárnyi bogyós, vagy másmilyen, kis darabokra összevágott gyümölcs (Használhatunk hozzá: szedret, meggyet, málnát, ribizlit, áfonyát, őszibarackot, körtét vagy almát is.) Elkészítés: Tegyük bele egy tálba a fél pohárnyi búzalisztet, fél pohárnyi teljes kiőrlésű lisztet, fél teáskanál sütőport, fél teáskanál szódabikarbónát és egy csipetnyi sót. Ezeket a száraz alapanyagokat keverjük össze. Egy másik keverőtálba öntsünk bele a pohár natúr joghurtot, üssünk bele a tojást, öntsünk hozzá a 3 evőkanál étolajat és fél pohár barnacukrot. Ezt is keverjük jól össze, majd a gyümölcsöt is keverjünk bele. Kis adagokban fakanállal keverjük hozzá a joghurtos-gyümölcsös keverékhez a "száraz", lisztes keveréket. Töltsük háromnegyedig a muffin sütőformát, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 20-25 percig. Tanácsok: Egészségesebb lesz sütemény, ha az elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztet használunk. A búzalisztbe zab- vagy búzakorpát is keverhetünk, vagy fele arányban zabpehelyliszttel is dúsíthatjuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: lazaeszti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |