| Mozzarellás csirke sajtszósszal receptHúsételek Hozzávalók: Csirkemell filé mozzarella sajt (nagyobb méretű) paradicsom só bors (én inkább fehérborsot használok hozzá) olivaolaj teavaj liszt tej tejszín reszelt sajt (pld. Trappista) Elkészítés: A csirkemellet megtisztítom, felszeletelem, kicsit kiklopfolom, majd sózom, borsozom. A paradicsomot felkarikázom, de nem vékony, és nem is túl vastagra! A mozzarellát szintén felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat hevítek, de csak annyit, hogy grillezősre sikerüljön a sütés. A csirkemell szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütöm az olajon, de közben mellette a paradicsom karikák mindkét oldalát is "meg grillezem". Érdemes ezért nagyobb serpenyőt választani a sütéshez, és olyat, aminek fedele is van! Ha kész a paradicsom is, és a hús is kifehéredett, akkor a husszeletek tetejére rakom a grillezett paradicsomkarikákat, azokra teszek mozzarella karikákat, és fedő alatt ráolvasztom a sajtot a paradicsomos husira. (1 szelet húsra kb. 2 szelet paradicsom kerül, és 2 szelet sajt. Ezzel kész a husi. A sajtszószhoz először készítek, 1 hígabb besamelt tejjel és tejszínnel vegyesen,sóval (óvatosan, mert a sajtok is sósak), bossal ízesítem, és abba reszelem bele a Trappista sajtot. Így főzöm össze. Tanácsok: Ha intenzívebb ízű sajtszószt szeretnél, akkor lehet bele tenni még erőteljesebb ízű sajtokat is. Akár egyszerre többfélét is, vagy snidlinget lehet még beleaprítani! Körete rizs! Tálaláskor a sajtszószt vagy külön kistálkákban teszed az étel mellé (és akkor mindenki annyit mártogat, vagy önt ki belőle, amennyit gondol), vagy a tányéron leöntöd vele a mozzarellás husit. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |