| Mogyorómártás receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 evõkanál olaj ízlés szerint só 1 nagy fej vöröshagyma 15 dkg finomra darált amerikai mogyoró 1 csapott mokkáskanál õrölt fekete bors 3 dl húslé (leveskockából) 1 evõkanál szójaszósz késhegynyi tört köménymag 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 csokor metélõhagyma Elkészítés: Az olajon megfuttatjuk a megtisztított és nagyon finomra összevágott vöröshagymát, majd belekeverjük az egészen finomra õrölt amerikai mogyorót. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a húslével. Jól összekeverjük, és 5 percig forraljuk. 1 evõkanál szójaszósszal és késhegynyi tört köménymaggal ízesítjük, végül belekeverjük a zúzott fokhagymát. Közvetlenül tálalás elõtt tesszük bele a finomra vágott metélõhagymát. Tanácsok: Sült krumplit vagy sült zöldséget mártogathatunk bele, de nyers salátára is önthetjük. Félédes fehérbor illik hozzá. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |