Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorómártás recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 evõkanál olaj
ízlés szerint só
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg finomra darált amerikai mogyoró
1 csapott mokkáskanál õrölt fekete bors
3 dl húslé (leveskockából)
1 evõkanál szójaszósz
késhegynyi tört köménymag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor metélõhagyma

Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a megtisztított és nagyon finomra összevágott vöröshagymát, majd belekeverjük az egészen finomra õrölt amerikai mogyorót. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a húslével. Jól összekeverjük, és 5 percig forraljuk. 1 evõkanál szójaszósszal és késhegynyi tört köménymaggal ízesítjük, végül belekeverjük a zúzott fokhagymát. Közvetlenül tálalás elõtt tesszük bele a finomra vágott metélõhagymát.

Tanácsok:
Sült krumplit vagy sült zöldséget mártogathatunk bele, de nyers salátára is önthetjük.
Félédes fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi sajt, II. » Házi tehéntúró » Finom sajtos » Vajas pogácsa másképp
» Vajas Pogácsa » Szezámmagos háromszögek » Csirkés-gombás palacsinta » "Cordon Bleu"-palacsinta
» Sonkás lepény » Gyors, finom sajtos kockák » Sprotnis palacsinta » Nyusziszem
» Kókuszos sütemény » Sajtos-sós perec » Sajtos kifli » Ötfűszeres muffin (18 db-hoz)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.