| Mogyorókrémes diós csodatorta - Kezdőknek is! receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 30 dkg cukor 1 cs sütőpor 1 dkg fahéjas porcukor 10 dkg durvára darált dió 20 dkg liszt 0,5 dl olaj 7 dkg tejszínízű (főzős) pudingpor (én vaníliással csinálom) 4,5 dl. tej 40 dkg vaj 15 dkg darált mogyoró Elkészítés: A tojásokat 15 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport, fahéjas cukrot, a dióval elkevert lisztet, majd az olajat. A masszát kapcsos tortaformába töltjük, 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A pudingport kevés tejben csomómentesen elkeverjük, a maradék tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejjel elkevert pudingport, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd folpackkal letakarva hagyjuk hűlni. A mogyorót megpirítjuk. 1 ek vízben elkeverjük a maradék 5 dkg cukrot és megkaramellizáljuk. Majd a vajat, a mogyorót és a karamellt kanalanként a pudingba adagoljuk és simára keverjük. A kihűlt tortát 3 felé vágjuk, vastagon megkenjük krémmel, kívülről is körbe. Ha marad még krém, kis krémrózsákat is nyomhatsz habzsákból a torta tetejére körbe, karamellforgácsokkal megszórva. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy kicsit összeérjen a tészta és a krém. Tanácsok: Kezdőknek is egyszerűen elkészíthető bonyolultnak tűnő csodatorta! :) Nagyon finom torta, még azok is megeszik, akik annyira nem szeretik a diós dolgokat! Mikor megsült a torta, hagyd kicsit a lekapcsolt sütőben hűlni, különben a sütőpor miatt nagyon összeesik. Szépen háromfelé vágni cérnával tudod a tésztát. A tetejére-pl. ha névnapi torta lesz-karamellből kicsurgathatod az ünnepelt nevét. Nagyon egyszerű, kiterítesz egy kis sütőpapírt, karamellizálsz cukrot (pl 2 ek), és amikor már megbarnult, de még folyékony, a sütőpapírra "írod" vele a nevet. Hagyod megszilárdulni, aztán szépen le tudod szedni és rá tudod tenni a torta tetejére! Sok sikert kívánok! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Suncika04 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |