| Mimóza saláta receptSaláták, öntetek Szendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 6 főtt tojás 4 alma 15 dkg sajt 2 csokor újhagyma 1 dl majonéz 1 dl tejföl vagy tejszín 1 citrom leve só, fehér bors néhány salátalevél a díszítéshez Elkészítés: "Krém": Reszeljük le az almát sajtreszelőn (kis lyukú), majd azonnal öntsük rá a citromlé felét. Ehhez adjuk hozzá a nagy lyukún reszelőn lereszelt sajtot, a majonézt, a tejfölt, sót, borsot.Keverjük össze. Karikázzuk fel a hagymát, s öntsük le a maradék citromlével. Karikázzunk fel 4 tojást. A maradák kettőnek reszeljük le a fehérjéjét s keverjük bele a krémbe, a sárgáját tegyük félre. Béleljünk ki egy tálat salátalevelekkel, majd a következő sorrendben tegyük bele a dolgokat: krém egyharmada> tojáskarikák> hagymakarikák> krém egyharmada> tojáskarikák> hagymakarikák> krém egyharmada> hagymakarikák A tetejére reszeljük rá a félretett két tojássárgáját. Ha kész, fél órára rakjuk hűtőbe. Tanácsok: Bármilyen sajt megteszi, de a legjobb, ha füstölt is van kéznél, illetve, ha vegyesen használjuk. Az újhagyma helyett használhatunk bármilyen más hagymát, a fehér bors helyett is lehet feketét. A salátalevelek el is hagyhatóak, anélkül is mutatós a saláta. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: DODICA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |