| Mentás hideg joghurtleves uborkával receptLevesek Hozzávalók: 600 g sovány natúr joghurt 1 közepes uborka 1 gerezd fokhagyma fél citrom leve 1 ek. olívaolaj 1–2 dl jeges víz 4 ek. friss, apróra vágott mentalevél só őrölt bors Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelõn lereszeljük ,majd szûrõbe tesszük. Enyhén megsózzuk, és 15 percig hagyjuk, hogy levet eresszen. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával,a citromlével és az olívaolajjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelõen híg legyen. Hideg vízzel leöblítjük az uborkát, konyhai papírtörlõn óvatosan megszárítjuk. A joghurtba keverjük, hozzáadjuk a mentát, sózzuk, borsozzuk,és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Nagyon hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |