| Melegszenyakrém:) receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 25 dkg parizer (egyben vásárolva) 20 dkg reszelni való sajt 2 dl 20 %-os tejföl 1 tk mustár 1 ek majonéz 1 mk vegeta 2 db tojás Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral és a majonézzel, valamint a vegetával. A sajtot lereszeljük, 1/4 részét félretesszük, amivel a szendvicsek tetejét fogjuk megszórni. Az összes hozzávalót jól összekeverjük és kb 4 mm vastagon ráhalmozzuk, rákenjük a kenyérszeletkékre, végül megszórjuk a félretett sajttal. Előmelegített, forró sütőben 200 C°-on addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Tanácsok: A massza előre elkészíthető. Amikor jönnek a vendégek csak a sütőt kell bemelegíteni és az előre felszelt kenyeret megkenni. Ha sütőpapírral kibéleljük a tepsit, nem fog gondot okozni a mosogatás ha itt-ott lecsurog kicsit a massza:) Ízlés szerint tehető még hozzá morzsolt csemegekukorica, illetve a szendvicsek tetejére mehet még ketchup:) Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: zsófyc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |