Tutireceptek.hu fejléc

Medvetalp(Csokoládés csészealj) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg lágy vaj
8 dkg cukor(barna)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
15 dkg búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
10 dkg sötét csoki(70%-os)
3 ev.kanál tej

Elkészítés:
A sütőt 190°C-ra(légkeveréses sütő csak 170°C) előmelegítjük.
A vajat a cukrokkal kézi mixerrel habosra keverjük.Majd beleöntjük a tojást és jól elkeverjük.
A lisztet,sütőport és a kakaót a vajas-tojásos keverékre szitáljuk.A csokit darabokra vágjuk(kicsi)és a tésztához adjuk,majd az egészet jól összekeverjük.
2kiskanál segítségével tésztahalmokat teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A kupacok tetejét villával kicsit lelapítjuk, majd kb 15 percig sütjük.

Tanácsok:
A tésztát nem kell túl puhára, folyósra csinálnunk, mert a sütőben szétfolyik és a szélei kiszáradnak.Langyosan tálalva a legfinomabb:)
Akár 5 napig is tárolható.(légmentes zacskóba, dobozban)
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: - kcal
Szénhidráttartalom: - gramm
Zsírtartalom: - gramm

A receptet beküldte: Tina0703


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos szelet » Keksz szalámi(Kata-féle) » Mamika Gesztenyés tekercse » Chokito házilag
» Kókuszos csokifánk » Alma torta maskeppen » Ropogós gofri » Ligeti szelet
» Habos tekercs » Mandulás torta (anti-candida) » Csokiőrület » Kakaós tortaszelet
» Gluténmentes üdítő szelet! » Kicsi kuglóf » Barackos suti » Andi diós zserbója


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.