| Medvetalp(Csokoládés csészealj) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj 8 dkg cukor(barna) 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás 15 dkg búzaliszt 1 kiskanál sütőpor 10 dkg sötét csoki(70%-os) 3 ev.kanál tej Elkészítés: A sütőt 190°C-ra(légkeveréses sütő csak 170°C) előmelegítjük. A vajat a cukrokkal kézi mixerrel habosra keverjük.Majd beleöntjük a tojást és jól elkeverjük. A lisztet,sütőport és a kakaót a vajas-tojásos keverékre szitáljuk.A csokit darabokra vágjuk(kicsi)és a tésztához adjuk,majd az egészet jól összekeverjük. 2kiskanál segítségével tésztahalmokat teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A kupacok tetejét villával kicsit lelapítjuk, majd kb 15 percig sütjük. Tanácsok: A tésztát nem kell túl puhára, folyósra csinálnunk, mert a sütőben szétfolyik és a szélei kiszáradnak.Langyosan tálalva a legfinomabb:) Akár 5 napig is tárolható.(légmentes zacskóba, dobozban) Jó étvágyat! Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: - kcal Szénhidráttartalom: - gramm Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: Tina0703 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |