Tutireceptek.hu fejléc

Marshall máj, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Disznómáj,
vagy csirkemáj,
hagyma,
zöldpaprika,
só, bors

Elkészítés:
A felkarikázott hagymát és paprikát, hideg zsíradékba tesszük, sózzuk /ételízesítővel lehet helyettesíteni/.

Mikor már kicsit párolódott a hagyma, a paprika még kemény, a májat rárakjuk szépen sorban és a felső részét borsozzuk.

Most vesszük lejjebb a lángot, és fedő nélkül, szinte pároljuk a májat.
Mikor már az egyik oldal fehér, megfordítjuk, de nem villával!

Szép pirosra, nem túlságosan, kell megsütni.

Tálaláskor a májra lehet tenni a hagymát és a paprikát.

Tanácsok:
Amennyiben disznómájból készül, akkor meg kell forgatni lisztben, miután felszeleteltük.
Érdemes egy kicsit tejben áztatni és mikor kivettük, leitatjuk róla és akkor kell sózni.

A csirkemájat viszont ketté kell venni, alaposan megtisztítani az izmoktól, mert összeugrik. Amint kész, nyersen lehet sózni, mert nem lesz kemény.


Teával, kenyérrel, vacsorának kitűnő és végtelenül gyors.
Lehet mellé félbe vágott kigyóuborkát enni.

Ebédre készül, főtt krumplival, vagy bulgurral, nagyon finom.

Adagokat azért nem írtam, mert egy személyre éppen úgy készíthető,mint többre.
Van aki nem szereti a túlzottan hagymás dolgokat, az csak ízesíti, de több paprikát karikázhat bele.

Paprika nélkül is csodás íze van, de a hagyma fontos bele.

A májat sosem szabad forró zsiradékba tenni!!
Ha felforrósítjuk a hozzávalót, akkor le kell húzni és várni míg a forrósága enyhül.
Nem fog megkeseredni és nem lesz kemény.
Akkor a legfinomabb, amikor még a közepében vagy egy picike rózsaszínes rész.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Katinkaboszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu ahogy én készítem » Spenót - Ahogy én csinálom » Pogi, ahogy én szeretem » Tofu ahogy én csinálom
» Flódni, ahogy mi szeretjük » Kuglóf ahogyan én szeretem » Hókifli, ahogy én tudom » Gyros ahogy én csinálom...
» Sülthús ahogy mi szeretjük » Tégy ahogy a kedved engedi » Flódni, ahogy mi készítjük » Martini ahogy én csinálom
» Tiramisu ahogy én csinálom » Brassói, ahogy én készítem » Hókifli, ahogy én csinálom » Pacal, ahogy én készítem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.