| Mandulatej (tejmentes), bolti tej helyettesítésére receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 csésze mandula 4 csésze víz kevés méz vagy édesítő fahéj, esetleg vanília, ha édességhez kell, ha viszont sós ételekhez is használjuk, akkor semmi fűszer Elkészítés: A mandula hártyás héját, ha ilyet kaptunk, le kell szedni, ezt úgy csináljuk, hogy leforrázzuk és 5 perc állás után lejön szépen a héja egyben, csak egy kicsit meg kell nyomni az ujjunkkal. Ha viszont már tisztított, héj nélküli, akkor már megvan az alap. A tisztított mandulát minimum 4-6 órára (vagy éjjelre) beáztatjuk a 4 csésze vízbe. Miután a vízben ázott, szépen felpuhul és turmixgépben nagyon jól összeturmixoljuk a vízzel. Leszűrjük, hogy ne legyenek benne darabkák és tetszés szerinti édesre édesítjük mézzel vagy édesítővel, beletesszük a fahéjat, vaníliát. Tanácsok: Kitűnően helyettesíti a tejet, fagyikba, sütikbe, krémekbe, pudingokba használható és reggeli italként, vagy turmixokhoz. A receptet beküldte: gribedli*** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |