| Málnás-ribiszkés joghurttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 8 főre a piskótához 2 tojás 7 dkg kristálycukor csipet só 1 vaníliás cukor 5 dkg liszt 2,5 dkg étkezési keményítő fél tk sütőpor 2 ek víz a krémhez 7,5 dl málnás joghurt (lehet eper, erdei gyümölcs is) 4 dl tejszín (Hulala v. Habmester) 20 dkg ribizlilekvár 12 babapiskóta 1ek zselatin 40 dkg málna ribizli vegyesen a tetejére kb 20-30 dkg málna, ribizli 1 cs DrOetker expressz piros tortazselé Elkészítés: elkészítés A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezzel is kemény habbá verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot, a sütőporral és a keményítővel elegyített lisztet is. Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd készre sütjük, kihűtjük. A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 grammra. A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk és összekeverjük a gyümölcsökkel. A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét. Egy-két órára hűtőbe tesszük dermedni. Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét hűtőbe tesszük, a legjobb egy egész éjszakára. Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. Tanácsok: sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 26 cm-es cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |