| Máktorta tiramisu öntettel és gyümölcssalátával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg őrölt mák 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 6 tojás sárgája 8 tojás fehérje habbá 2-3 zacskó vaníliás cukor keserű narancsdzsem pirított mandula egy maréknyi Csokoládémázhoz: 10 dkg margarin 2 tojás sárgája 2 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál keserű holland kakaó por 1 kis kanál olaj 250 gr-os mascarpone sajt 3 tojás sárgája 3 tojás fehérje habbá verve 3 púpos evőkanál kristálycukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 dl konyak sárgadinnye eper fekete áfonya (de lehet kivi, ananász, eper) Elkészítés: A margarint keverjük habosra a cukorral, majd adjunk hozzá 6 tojás sárgáját, egy kevés mákot, vaníliás cukrot, és végül 8 tojás felvert habját. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a mákmasszát és 180 fokon 45 percig süssük. Miután a torta kihűlt vágjunk vízszintesen ketté, majd kenjük meg narancsdzsemmel és szórjuk meg pirított mandulával, és tegyük rá a torta levágott lapját. Csokoládé máz: egy edénybe öntsünk vizet, majd tegyünk bele egy kisebb edényt, és így tegyük a tűzre – ez a vízgőzben főzés. A vajat, a cukrot és a kakaót olvasszuk fel a felső edénybe, majd állandó keverés közben tartsuk a gőz fölött. Adjunk hozzá egy tojást és egy kevés olajat. A csokimázat egyenletesen kenjük a tortára és szórjuk meg mandulával. A gyümölcsöket daraboljuk fel és tálaljuk a sütemény mellé. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |