| Mákos guba aszaltszilva-kompóttal receptTésztafélék Hozzávalók: 2csomag gubarúd vagy kifli 1liter tej 1csomag vaníliás cukor 3evőkanál cukor 5dkg vaj vagy Rama margarin 15dkg darált mák 5dkg porcukor 1dl méz Kompóthoz:30dkg magozott aszalt szilva néhány szem szegfűszeg 1-2darab fahéj Elkészítés: A gubarudakat a vágás mnetén eltördeljük(vagy a kifliket felkarikázzuk).A szeleteket tésztaszűrőbe borítjuk,majd kétszer-háromszor vaníliás,édes,forró tejet szűrünk át rajtuk.Nagy teflonserpenyőben vajat olvasztunk,a tésztát forró vajban megforgatjuk,kicsitm eg is pirítjuk.Tálra szedjük,cukros mákkal megszórjuk,forró mézzel meglocsoljuk.Melegen tálaljuk.A magozott aszlat szilvát kevés vízzel(cukor nélkül)feltesszük főni,a szegfűszeget és a fahéjat beleszórjuk.Melegen vagy hidegen a meleg mákos guba melllé kínáljuk. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |