| Majonézes krumplisaláta másképp receptKöretek Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 üveg majonéz 1 üveg tartármártás 1 fej lilahagyma 4 drb kisebb sárgarépa fél üveg csemegeuborka 4 db tojás só, cukor, bors Elkészítés: A burgonyát sós vizben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk és karikákra (izlés szerint) felvágjuk. A répákat meghámozzuk és feltesszük főni a tojásokkal együtt, majd ha megfőttek a lilahagymával és az uborkával együtt a krumplihoz adjuk. Izlés szerint meglocsoljuk a burgonyát az uborka levélel (amennyit megkiván), majd hozzáadjuk a majonézt és a tartármártást. Sóval borssal, akár cukorral (ha túl savanyú volt az uborka leve) izesitjük. Tanácsok: Nálunk Szlovákiában ez az alap majonézes krumplisaláta. Hidegen tálalva nagyon finom! A hozzávalókkal izlés szerint bánjunk és akkor nem fog csalódást okozni :) A receptet beküldte: Zsoli20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |