| Macaroni Cheese, azaz a sajtos makaróni receptTésztafélék Hozzávalók: 500g makaróni tészta (sós vízben megfőzni) 40g vaj 500ml tej 35g liszt 100g reszelt sajt 60g darabolt sajt 70g parmezán sajt vagy másféle sajt, mint az előző fél hagyma 2 cikk fokhagyma kakukkfű (ízlés szerint) pirospaprika (ízlés szerint) szerecsendió (ízlés szerint) só (ízlés szerint) bors (ízlés szerint) Elkészítés: 1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vagy gázoson 7-es fokozatra. 2. A tejet öntsd egy szósz készítő edénybe (lábasba) és kezd közepes hőmérsékleten melegíteni. Majd add hozzá a fél hagymát, a kakukkfüvet, a fokhagyát és melegítsd pár percig, de vedd le, mielőtt felfőne és tedd félre. 3. Készítsd el a szószt. Kezdd egy másik lábasba a vajat felhevíteni, kevesresd egy fakanállal, majd add hozzá a lisztet, azt is keverd össze. Majd öntsd hozzá az előző felfőtt tejet, de használj szűrőt közben és az egészet kevergesd jól meg habverővel v mixerrel. Add hozzá a szerecsendiót, a pirospaprikát, a sót és a borsot és kevergesd össze, majd vedd le a tűzről. 4. Add hozzá a szószhoz a reszelt sajtot és a másik féle sajtot (pl. parmezán) és keverd jól el habverővel vagy mixerrel. 5. Mixeljük/keverjük össze a tésztát és a sajt szószt egy tepsiben vagy bármilyen sütőformában, majd adjuk hozzá a kockára vágott sajtokat, ezzel is keverjük össze. 6. Süssük meg a sütőben. Tegyük az előmelegített sütő közepébe, majd süssük kb. 20 percig. 7. Vegyük ki és szolgáljuk fel. Tanácsok: Ízlés szerint a tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy készíthetünk több szószt és amikor felszolgáljuk, akkor a tetejére öntünk még egy kevés szószt. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: MelisUK Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |