| Liszt- és cukormentes csodalepény receptHozzávalók: hozzávalók 4 főre 35 dkg darált törökmogyoró, dió vagy mandula 2,5 dl tej 4 db tojás 2 ek kakaópor (jó minőségű hollandi, magas kakaótartalommal) kevés citrom- és/vagy narancshéj 1 nagy alma , durvára reszelve 20-30 dkg cukornak megfelelő mennyiségű adag édesítőszer díszítésképp a tetejére mandulaforgács/csokibevonó reszelék Elkészítés: elkészítés A tejben feloldjuk az édesítőszert. A porállagút és a tablettásat is célszerű langyos tejben oldani. A tojásokat a tejbe beleütjük, és elkeverjük. Egy másik edénybe beleöntjük a darált magvakat, a fél sütőport, a kakaóport, a citromhéjat. Az almát lereszeljük. Minden alapanyagot egybekeverünk, még mielőtt az alma összeesne. Egy sütőformába töltjük, tetejét meghintjük mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben sütjük. Langyosan, hidegen fogyasszuk. sütési hőfok: 150°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |