| Lencsesaláta, egyszerű és jó receptLevesek Hozzávalók: Amire szükségünk lesz: lencse tojás lila hagyma borecet mustár tejföl Elkészítés: Ha nem konzerv lencsét használunk, előző nap áztassuk be sós vízbe a lencsét, majd főzzük puhára. Amennyiben konzervet használunk, bontsuk fel, öntsük le a levét, majd a lencsét öntsük egy tálba. Egy fél fej lila hagymát karikázzunk fel vékonyra, szórjuk a lencsére, keverjük össze. Két főtt tojást vágjunk négyfelé. Locsoljuk meg egy kis borecettel, óvatosan forgassuk össze. Az öntethez egy teáskanál mustárt és egy nagy kanál tejfölt keverjünk össze, majd locsoljuk meg ezzel a salátát. Esetleg karikázhatunk bele virslit is. Tanácsok: Köretként különböző húsokhoz, de akár önmagában is fogyasztható. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |