| Legegyszerűbb puncsos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 200 g kristálycukor 250 g vaj 200 ml habtejszín 1 csomag sütőpor 300 g rétesliszt lekvár piros ételfesték 350 ml víz málnaszörp rum vagy puncs aroma Öntethez: 100 g porcukor 1 evőkanál forró víz 1 evőkanál citromlé Elkészítés: A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a felengedett vajat, habtejszínt és a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez hozzákeverjük az ételfestéket. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a fehér tésztát. A fehér tésztára ráöntjük a rózsaszínű tésztát, elsimítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. A megsült tésztát meglocsoljuk a puncsos öntettel (víz + málnaszörp + rum / puncsos aroma). A tészta felét megkenjük a lekvárral, majd félbevágjuk, és a két felet egymásra rakjuk úgy, hogy a rózsaszín tészta legyen felül és alul. A sütemény tetejét megkenjük a cukormázzal, és csokoládéöntettel díszítjük. Tanácsok: Öntet: 1 evőkanál citromlevet elkeverünk 1 evőkanál forró vízzel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész sima öntetet rárakjuk a sütemény tetejére és megvárjuk, míg megköt. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |