| Kukoricás tejfölös köles - egyszerű és nagyon egészséges köret a húsételek mellé receptKöretek Hozzávalók: - 15 dkg köles - 1 konzervdoboznyi kukorica (töltőtömeg 285 gr) - 3/4-ed pohárnyi 12%-os tejföl (kb. 330 gr) - só és/vagy ételízesítő Elkészítés: Rettentő egyszerű. 1,5-2 szeres mennyiségű vízben megfőzzük a kölest(max. 15 percig főzzük a forrástól számítva, ne főjön szét!). Amennyiben fél napra beáztatjuk, mint például a babot, akkor elég kb.10 perc is. A megfőtt és kihűlt kölest villával átforgatjuk és közé keverjük a kukoricát, majd a tejföllel is összekeverjük és ízesítjük. Ha a kukorica levét ráöntjük a kölesre, akkor elég fél pohár tejfölt ráöntenünk a kölesre, de kinek hogy ízlik, lehet kísérletezni. Tanácsok: Mivel nagyon untam már a szokásos rizs, vagy rizi-bizi köretet és édesapám szokott borsó helyett kukoricát a rizshez keverni, adódott az ötlet, hogy ne magában egyek főtt kölest, hanem "feldobjam" egy kicsit. Ez a mennyiség 2 fő részére elég köret. Rántott, sült húsokhoz, de akár töltött csirkéhez is finom. Remélem kipróbáljátok és ízleni fog! Szívesen veszek visszajelzéseket és hozzászólásokat is! Jó étvágyat kíván hozzá, Kocsó Vik :) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kocso.viktoria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |