| Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával receptZöldséges ételek Hozzávalók: A palacsintatésztához: 40 dkg csemegekukorica 3 db tojás 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) 5 dkg kukoricaliszt 5 dkg finomliszt (búza, finomliszt) 1 tk sütőpor 1 dl napraforgó olaj A karamellizált hagymához: 3 közepes fej lila hagyma 2 szál kakukkfű 2 ek napraforgó olaj 2 ek vaj A tálaláshoz: 3 ek tejföl Elkészítés: A lecsepegtetett kukoricát a tojások sárgájával és a fokhagymákkal turmixban pépesítjük. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítjük, hozzáadjuk a sót és a borsot is. A tojásos kukoricapéphez felváltva óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes egyveleget és a kemény habot. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk (nem kell, hogy túl forró legyen, mert akkor nem sül át a palacsinták belseje, kívülről viszont megég). Evőkanálnyi kupacokat pottyantunk a tésztából az olajba, és néhány perc alatt a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. A karamellizált hagymához a megpucolt lilahagymát keskeny karikákra vágjuk. Serpenyőben összemelegítjük a vajat és az olajat, beledobjuk a hagymakarikákat, az ágakról leszedett kakukkfű levélkéket és lefedve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Majd fedő nélkül újabb 10 percig, néha megkeverve karamellizáljuk a hagymát. A forró kukoricás korongokat a karamellizált hagymával a tetejükön, tejföllel meglocsolva tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |