| Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 savanykás alma (60 dkg) 1 evőkanál citromlé 25 dkg ráma sütőmargarin 15 dkg sütőcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojás 1,5 dl tojáslikőr 43 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál porcukor Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, majd citromlével azonnal meglocsoljuk. A margarint a sütőukorral és a vaníliás cukorral kb. 8 perc alatt krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd belevegyítjük a tojáslikőrt és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a papírtörlővel megtörölgetett almadarabokat. (Így sütéskor majd nem merülnek a tészta aljára). Egy kb. 2 l-es kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A kész kuglófot a formában kb. 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Porcukorral gazdagon meghintve kínáljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |