| Krumplis kalács (kiadós, finom sütemény; 12 szelet) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg lisztes, fõtt burgonya 10 dkg mazsola 5 cl rum 4 tojás 10 dkg kristálycukor 12 dkg hámozatlan, reszelt mandula 11 dkg teljes õrlésû búzaliszt egy csipetnyi sütõpor egy csipetnyi só egy csomag vaníliás cukor egy fél citrom reszelt héja sütõpapír porcukor Elkészítés: -A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra tördeljük szét. -A mandulát a liszttel és a sütõporral gondosan összekeverjük -A mazsolát rummal meglocsoljuk -A tojásokat a kristálycukorral, a sóval és a vaníliáscukorral meg a citromhéjjal forró vízfürdõ fölött sûrû krémmé verjük. -A vízfürdõrõl levéve addig verjük tovább, míg teljesen ki nem hûl. -A lisztes keveréket, a reszelt borgonyát és a mazsolát a tojásos masszába keverjük -Egy sütõformát kibélelünk sütõpapírral, a masszát beleöntjük és elõmelegített sütõben 200ºC-on kb. 50 percig sütjük, míg szép barna nem lesz. -Ha a tûpróba szerint megsült, kivesszük a sütõbõl. -A tésztát a formában hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk belõle, lehúzzuk a papírt -Porcukorral meghintjük és adagokra vágjuk. Tanácsok: Különleges ízletes uzsonnasütemény, a tesómmal imádjuk :-) A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |